comment 0

Ensimmäinen luku (4440 askelta), jännitystä ja jäätelöä

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Anni ja Sini odottivat Sipoon rajalla, suunnitellun reitin alkupisteessä, Viisikon ensimmäisen seikkailun alkua. Ilmassa oli jännitystä, varsinkin kun Mari oli myöhästynyt bussista. Lopulta hän pääsi kuitenkin perille, Porvooseen matkaavia turisteja pursuavan bussin kyydissä, ja päästiin aloittamaan ensimmäisen kuvauskerran valmistelut. Kamerajalkojen kanssa riitti säätämistä, sillä apuvälineet olivat Viisikolle uusia. Oli myös pohdittava miltä korkeudelta kuvataan ja miten saadaan kamerat suunnattua oikeisiin suuntiin. Päättäväisesti  lähdettiin askeltamaan ja testaamaan ideaa käytännössä.

Sää oli täydellinen. Puolipilvinen kesäkuun alun päivä hemmotteli Viisikon jäseniä koko kuvausreissun ajan. Rusketusrajat saivat uudet piirrot. Kuvaamisen haasteeksi muodostui voimakkaat valo-varjo-kontrastit ja silmiin lentävät pikkuötökät. Ohikulkijoita oli satunnaisesti ja katseet uteliaan ihmetteleviä. Muutama fillaristi taisi hermostua jalkakäytävän tukkivaan kuvausryhmään.

Ensimmäinen etappi oli kokonaisuudessaan noin 3,5 km ja kävelytahti rauhallinen. Puolivälissä pääsi nälkä ja väsymys yllättämään ja nautittiin eväitä Östersundomin kartanon sillan kupeessa. Anni oli keittänyt kahvit ja raparperipiirakkaakin oli tarjolla. Viisikko poikkesi vielä loppumatkasta kirpputorille, joten matkaan meni kokonaisuudessaan reilu pari tuntia. Meri taisi pilkahtaa aivan reitin alussa kun osasi suunnata katseensa oikein, mutta muuten olisi voinut kuvitella kulkevansa melkein missä tahansa maaseututiellä.

Östersundomin Siwan risteyksessä Viisikko päätti lopettaa ensimmäisen kuvausretken ja palkita itsensä jäätelöillä. Kaikki oli sujunut hyvin, tästä syntyisi vielä hieno seikkailu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s