comment 0

Toinen luku (8300 askelta), tarina jatkuu

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Vuosi oli kulunut seikkailun alusta ja oli vihdoin aika jatkaa matkaa. Nyt oli suunniteltu ja valmistauduttu hyvin. Uusia välineitä oli hankittu ja kaikki ovat innoissaan. Östersundomin ostari oli entisellään ja Viisikko asettautui asemiin. Aurinko hymyili ja kesäkuu antoi parastaan. Alkukangertelun jälkeen kuvaus alkoi taas rullata. Yksi, kaksi, kolme… kaksikymmentä askelta ja klik. Ei se niin vaikeaa ollut. Laskentavuoroja vaihdettiin välillä.

Uusi Porvoontie näytti olevan pyöräilijöiden suosiossa ja kypäräpäitä suhahteli ohitse. Talosaarentiellä oli yllätykseksi melko paljon liikennettä ja Viisikko joutui vähän väliä hyppimään ojan penkalle autojen tieltä. Pitkät vehreät näkymät yli peltojen antoi ajatusten vapautua. Lintujen loputon tsirpitys ja viserrys kertoi, että täällä oli vielä pesäpuita jäljellä. Tuntematon, sisäinen lintubongari aktivoi näköaistin herkäksi, viserrysäänistä kun ei kukaan mitään tunnistanut. Kantarnäsbergetissä hyttyset inisivät korvissa ja vain muutama ulkoilija tuli vastaan. Reitti taitaa olla suositumpi talvisin, kun hiihtäen pääsee Vuosaaresta Talosaareen.

Meri oli vain vilahtanut Kantarnäsintielle kääntyessä, eikä se paljon näkynyt Porvarinlahdellakaan. Ruovikko ja umpeen kasvaneet rannat kätkivät huolellisesti salakalastajat ja vesilintujen pesät. Porvarinlahden vanhalla puusillalla pysähdyttiin evästauolle. Eväiden ollessa vaatimattomat ja hienoisessa aikataulupaineessa Viisikko ei kauaa joutanut istuskelemaan vaan jatkoi kameran suljinäänten rytmittämää kävelyä. Matka taittui Vuosaaren täyttömäen länsipuolen ulkoilureittiä pitkin Mustavuoren reunalle ja sieltä Niinisaarentielle. Reitti oli suunniteltu niin, että seurataan esteetöntä kulkuväylää, joten ei päästy kulkemaan täyttömäen poikki Satamakaarelle. Toivottavasti tulevaisuudessa tämäkin on mahdollista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s