comment 0

Viides luku (3180 askelta), tuulta ja tyrskyä

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Heinäkuun lomakuukausi sekoittaa Viisikon kuvausrytmiä, mikä tosin muutenkin on hieman epäsäännöllinen. Viisikko pääsi kuvaamaan torstai-iltana ulkopuolisella avustuksella, kun Annina lähti kolmanneksi. Hyvä niin, sillä kuvauskilometrejä on vielä paljon jäljellä, eikä kesän hyviä kuvaussäitä tulisi jättää käyttämättä.

Viisikko jatkoi Uutelan metsistä matkaansa.  Viljelypalstojen reunalla oli mehiläistenhoitaja työssään kennoja tarkistamassa. Kaupunkihunajan tuottaminen on tullut yhä yleisemmäksi ja mehiläistarhan on kätevä hyödyntää viljelypalstojen läheisyys. Saakohan Uutelan hunajaa ostaa jostakin vai oliko se vain omaan käyttöön?

Viljelypalstalainen kyseli, että mitä viisikko oikein on tekemässä. Lyhyesti kerrottiin ja mies tuumasi, että no, jokaisella on oma hulluutensa.

Tuuli oli todella kylmä ja sormikkaille olisi ollut käyttöä – heinäkuussa. Vihdoin Viisikko pääsi kuvaamaan hetken meren läheisyydessä. Tuuli nostatti aallokkoa ja pilvet olivat vyörynneet auringon eteen. Polku muuttui esteettömästä melko kiviseksi, eikä esteettömyydestä oikein voinut enää puhua. Harmillista, sillä kartan perusteella Viisikko oli kuvitellut valinneensa sopivan reitin. Kummastusta herätti myös vastaan tuleva skootteri, sillä moottoriajoneuvoilla tuskin oli luvallista ajaa polulla.

Reitti johdatti Viisikon Aurinkolahden itäpäähän, kanavan suulle. Siinä sitä taas ihmeteltiin järjettömältä tuntuvaa kanavaa, vaikka ihan hienohan se sinällään on. Viisikko mietti, että onko kanavan itäpuolelle tulossa myös rakentamista. Voimassa olevissa kaavoissa alue on kuitenkin puistoa. Rakentamista kanava kaipaisi, lisää kaupunkirakennetta ympärilleen. Ehkä Helsingin uudessa yleiskaavassa otetaan kantaa tähänkin.

Viisikko oli saapunut urbaanin rakenteen rajalle. Peli- ja leikkikentällä oli huisketta ja meri siinsi harmaana. Vihdoin siis myös avointa, saavutettavaa merenrantaa. Aurinkolahden uimaranta on pelkistetyssä asussaan erittäin onnistunut. Muuta ei aurinkoiseen kesäpäivään tarvitakaan kuin merta ja hiekkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s