comment 0

Kuudes luku (1600 askelta), bikinitaidetta

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Täydellinen sää suosi kuvaamisen jatkamista Aurinkolahden rannasta. Aurinko paistoi hellerajat rikkoen, mutta onneksi pieni tuulenvire liehutti hameen helmoja. Rannalle oli kerääntynyt Vuosaaren koko kirjo mummosta lapsiin ja valkoisesta ihonväristä tummaan. Viisikon lähes kärventyessä rantabulevardilla tuntui käsittämättömältä ettei rannalla näkynyt yhtään päivänvarjoa tai muutakaan varjoa antavaa rakennetta. Tosin näitä hellepäiviä on Suomessa niin vähän, ettei siinä ehkä mitään varjoja tarvita.

Viisikko oli ehtinyt edetä vasta muutaman askelen, kun jäätelökioski houkutteli pysähtymään. Jäätelöt sulivat niin nopeaan, ettei tauosta tullut kovin pitkä. Uimaranta tuntui isolta tyhjänä ollessaan, mutta mittakaava muuttuu heti kun auringonpalvojat valtaavat sen. Mitoitus itse asiassa tuntuu oikein sopivalta ainakin tämän hetken käyttäjämäärään nähden.

Venesataman kohdalla penkeillä istuskeli vanhempia ihmisiä ja uteliaina jutustelivat Viisikon kanssa niitä näitä. Miehet toivoivat, että viisikko kuvaisi myös heitä ja pihojaan. Onneksi ”sivukuvia” voi ottaa kännykällä. Viisikon lisäksi rannalla oli muitakin kuvaajia, kun vanhempi naisihminen otatti itsestään poseerauskuvia. Samaisten miesten mukaan siinä tehtiin ”bikinitaidetta”.

Viisikko jäi toviksi ihmettelemään Hiekkajaalanpuistossa olevia betonirakenteita. Ohikulkijat sivistivät Viisikkoa kertomalla, että puisto on saanut nimensä  entisestä teollisuustoiminnasta. Alueella toimi aikoinaan Lohjan kalkkitehtaan tytäryhtiö Oy Saseka Ab, joka valmisti mm. kalkkihiekkatiiliä ja kevytbetoniharkkoja. Toiminnasta on muistona vanhoja tehtaan rakenteita.

Helsingin sanomien äänestyksessä (HS 9.7.2014) Vuosaari valittiin kauneimmaksi kaupunginosaksi ja miellyttäväksi lomakohteeksi. Kauneudesta voi tietenkin olla montaa mieltä, mutta vaikuttaa, että Vuosaaressa on panostettu keskimäärin enemmän ympäristörakentamiseen. Vuosaaressa on myös elämää, ainakin näin kesäisin. Ja hyvin tervetulleeksi siellä itsensä tuntee. Viisikko suosittelee kaikille rantapäivän viettoa Aurinkolahdessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s