comment 0

Seitsemäs luku (3140 askelta), huviloita ja koulutuskeskuksia

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kesätauon jälkeen Viisikko pääsi vihdoin kuvaamaan. Matka jatkui Aurinkolahdesta kohti Meri-Rastilan rantoja. Vahvistuksena toimi 5-vuotias Ilmari, jolle oli luvattu uintia kävelyn päätteeksi. Reippaasti poika jaksoi kävellä, vaikka aluksi pysähtyminen kuvaamaan joka 20 askeleen välein kummastuttikin ja meri olisi houkutellut pulahtamaan.

Oli vielä hellettä, vaikka matkaan päästiin kuuden jälkeen illalla. Kalkkihiekantorin viereisen venesataman ohitettua suunnistautuminen kävi vaikeaksi. Polkuja kulkee joka suuntaan, mutta opastus on kehnoa. Ulkoilukartan ja kännyköiden karttaohjelmien avulla Viisikko yrittää valita esteettömän rantareitin, mutta välillä tulee ”hairahduksia”, joista tuonnempana lisää. Kallahdenniemelle sivuutettiin, koska sinne kulkee vain pistotie, eikä kuvaamisen periaatteisiin kuulu edestakainen saman reitin kuvaaminen.

Ohitamme muutamia hienoja 1900-luvun huviloita, joista useimmat näyttävät olevan yksityiskäytössä. Ihmetystä herättää kivenlohkareista muurattu rakennus, jolla on umpinainen julkisivu rantareitille. Sen käyttötarkoitus ei selviä satunnaiselle ohikulkijalle.

Viisikko joutuu kiertämään 70-lukulaisen koulutuskeskuksen Vuorannan. Muovit ikkunoissa paljastavat sen olevan käyttämättömänä. Rakennuksen kulta-aika taitaa olla ohi. Google kertoo Vuorannan olleen Alkon koulutuskeskus ja että pihan on suunnitellut maisema-arkkitehti Maj-Lis Rosenbröijer. Hämeen ammattikorkeakoulun hortonomiopiskelijalta on juuri valmistunut opinnäytetyö pihan saneerauksesta. Jospa joskus löytyy toteuttajakin!

Tie meinaa nousta pystyyn, kun Viisikko saapuu pihapiiriin, jonka läpikulku on ilmeisesti kielletty. Pyöräilijät ja koiranulkoiluttajat kuitenkin viuhahtavat kyltin ohi tottuneesti. Onneksi ystävällinen mies kertoo, että kyltti on vanhentunut ja läpikulku on sallittua. Walter Rosenlewin jugend-tyylisessä huvilassa Villa Furuborgissa ei asu ketään. Rannan suuntaan näyttää lähtevän sorapintainen reitti, mutta kulku on estetty puomilla. Puomikin on kuulemma vanha ja rantaan on kaikilla pääsy. Reitti näyttää rakennetulta ja leveältä, joten lähdemme innokkaasti rantaan päin. Nopeasti reitti muuttuu metsäpoluksi ja Viisikko tuntee hairahtaneensa sivupolulle. Periaatteenahan on pidetty, että reitin tulisi olla rakennettu ja helppokulkuinen. Päätämme kuitenkin jatkaa ja ajaudumme Rantapuiston hotellialueelle ja kapuamaan portaita. Yritämme olla jatkossa huolellisempia! Entinen pankin koulutuskeskus on nykyään Best Western hotellin omistuksessa. Alue näyttää eläneen aikanaan koulutuskeskusten kulta-aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s