comment 0

Kahdestoista luku (4002 askelta), tämä on merellistä Helsinkiä!

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Useampi suojeltu puu sattuu tämän päivän reitin varrelle, mm. monihaarainen mänty ja valtavan korkea hopeapoppeli. Paikallisten puunähtävyyksien lisäksi reitillä kulkevat ulkoilijat saavat Viisikon pysähtymään. Iloisen kiinnostuneita kasvoja ja heiluttavia hahmoja tulee näkymään monissa kuvissa.

Metsäisiä niemiä ja lahtia halkovat pääsääntöisesti hyväkuntoiset, leveät ja monin paikoin valaistut polut. Orientoitumista poluilla vaikeuttaa kuitenkin opasteiden puuttuminen. Viisikon jäsenet harhautuvat ja oikeaa reittiä haetaan jälleen useaan kertaan. Ulkoilukartta, Googlen kartta ja satelliittikuva oppaina polkujen hahmottaminen on jopa maisema-alan ammattilaisille haastavaa. Viisikon reiteistä on rajattu pois pienimmät polut helppokulkuisuuden ja “esteettömyyden” periaatteen mukaisesti, samoin pistopolut, vaikka juuri ne saattaisivat johdattaa maisemaltaan upeampiin paikkoihin. Projekti onkin poikinut ajatuksia vedenrajaan kohdistuvista kuvauksista.

Sää muistuttaa enemmän syksyä kuvauskerta kerrallaan. Sateelta kuitenkin säästytään tänäänkin ja aurinko pilkistää vastaan oksistojen lävitse. Merikin näkyy useassa kohtaa komeasti. Rannan sopukoissa olisi monta oivallista, mutta ohitettua eväspaikkaa. Onko Viisikon eväskulttuuri uhkaavasti katoamassa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s