comment 0

Neljästoista luku (2440 askelta), Jollaksen polkuja

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kuvauskerta käynnistyy Hepokalliontieltä. Sen 1950-lukulaiset omakotitalot uinuvat pensasaitojen takana, mutta uudelle nurmikolle ei sielläkään saa astua. Sen kertovat tien varren varoituskyltit. Tulevat projektit pyörivät jo Viisikon päässä ja keskittyminen tähän paikkaan jää heikoksi.

Tämän päivän loppu pätkä kulkee metsässä. Reitti mukailee rantaa, mutta kulkee noin 50 m päässä. Saamme nauttia jälleen vain pienistä pilkahduksista merta. Esteettömyys on hiukan tulkinnanvaraista. Reitti muuttuu paikoitellen hyvin kapeaksi poluksi ja ylämäet pistävät reidet koetukselle.

Kuvauksen päätteeksi saavutaan Jollaksen kartanolle, jolle johtava lehmuskujanne herättää ihastusta. Iltavalo siivilöityy kauniisti kujanteelle ja lahdelle päin viettävä viljelty rinne pursuaa lehtikaalia ja muita herkkuja. Voi, kunpa rantaa olisi raivattu ja kujanteelta näkisi merelle.

Kuvaus jää tällä kertaa lyhyeksi, kun on kiirehdittävä bussipysäkille. Ilmeisesti yksi vuoro on jäänyt välistä ja joudumme odottamaan pitkään. Kutsuplus-palvelukaan ei toimi näillä main. Odotusta piristää virkeä nuori mies, jolle odottelu on kuulemma arkipäivää. Jollaksen bussiyhteydet eivät ole kehuttavat.

P.S. Jollaksen kartanon nykyinen päärakennus on rakennettu 1900-luvun alkupuolella. Sen edessä, nykyisen nurmikentän paikalla on ollut Paul Olssonin suunnittelema muotopuutarhasommitelma.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s