comment 0

Viidestoista luku (3980 askelta), ovi Narnian maailmaan

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

IMG_2073 IMG_2074 IMG_2075

Sumu kietoo Viisikon syleilyynsä ja työntyy myös Jollaksen metsiin. Reitit ja polut johdattavat Viisikon jatkuvasti harhaan ja hetken häivähdyksin tuntuu kuin olisi satumaailmassa. Viisikko löytää hiljaisesta metsästä hiidenkirnuja, joissa on mystiikkaa. Kenties niiden pohjalla on ovi Narniaan?

Narniasta löytyy kuitenkin ovi myös todellisuuteen: Jollaksentien uutuuttaan hohtaville kivitaloille. Niiden takaa pilkistää vanhoja kauniita huviloita ja entisaikojen hienovaraista vuoropuhelua arkkitehtuurin ja maiseman kanssa. On harmi, että sitä ei uudemmassa rakennuskannassa ole.

Porvariskuninkaanpuisto saa Viisikon ihastuksiin. Mitä rappioromantiikkaa! Puisto on saanut nimensä paikalle sijainneesta Tefken huvilasta. Huvila paloi 1980-luvulla ja nyt vanha puutarha on julkinen puisto. Mikä onni, että merikin on tällä kertaa aivan vieressä. Tänne pitää tulla ensi kesänä piknikille, ehdottomasti.

PS. Porvariskuninkaanpuistosta ja sen historiasta löytyy lisätietoa esimerkiksi rakennusviraston selvityksestä: http://www.hel.fi/static/hkr/julkaisut/2009/porvariskuningas_2009_5.pdf

PPS. Jollas on täynnä mielenkiintoisia nimiä, kuten Sateenvarjokallio, Karoliininvuori, Tonttuvuori, Ester Larssonin polku, Eerikki Lungin polku, Kuninkaansormuksen polku ja Isonhauenpuisto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s