comment 0

Kahdeksastoista luku – Kaupunkia näkyvissä

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kuvauksia jatketaan nyt viikonloppuisin ja hieman pidempinä etappeina. Tullisaaren rannan puistoissa saamme kokea merellistä ja historiallista Helsinkiä parhaimmillaan. Paikoin avautuu hienoja näkymiä Tullisaarenselän yli Herttoniemenrantaan ja Kulosaareen. Jopa kaupunkia näkyvissä siis! Riikka muistelee, että maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä ja dosentti Eeva Ruoff ovat ovat suunnitelleet puiston restauroinnin joitakin vuosia sitten. Riikka ja Anni ovat joskus käyneet puistossa sijaitsevassa huvilassa konsertissa, mutta muuten vaikuttaa että tämä upea puistoalue on kokonaisuudessaan hieman tuntematon. Pieni historiakatsaus siis lienee paikallaan.

Puistoalue on entisen Tuurholman (nyk. Tullisaari) kartanon puistoa, jopa Helsingin Monrepoksi mainittu. Puiston on suunnitellut kauppaneuvos Henrik Borgström (samainen herra liittyy myös mm. Kaivopuiston perustamiseen) ja se on restauroitu 2000-luvun alussa. Puistossa sijaitsee muun muassa huvila, jonka Henrik rakensi tyttärelleen. Aino Acktén asui huvilassa 1900-luvun alkupuolen ja se tunnetaankin nykyisin Aino Acktén huvilana. Aino Acktén kamarifestivaalin sivuston mukaan huvila on suljettu kosteusvaurion vuoksi 2011 ja odottaa peruskorjausta. Surullista.

Puiton rantareitti on todella upea ja vaihtelevuudessaan mielenkiintoinen. Mistähän löytyisi tällaisia nykypäivän Henrik Borgströmejä, jotka olisivat valmiita satsaamaan ympäristöön samassa mitassa?

Hienoimpiin näkymiin Tullisaaresta voi tutustua myös Viisikon Instagramissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s