comment 0

Yhdeksästoista luku (3160 askelta), teellä Herttoniemenrannassa

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Viisikko on edennyt Herttoniemenrantaan. On harmaa sää ja välillä tihuuttaa vettä, mutta onneksi ei niin paljon, että se haittaisi kuvaamista. Sormet alkavat paleltua jo kymmenen minuuttia alun jälkeen ja Viisikko päättä pysähtyä teelle Thalassaan. Kreikkalaiseen ravintolaan tekisi mieli jäädä syömäänkin, mutta on jatkettava matkaa.

Herttoniemenrannassa Viisikko pääsee pitkästä aikaa kulkemaan aivan veden partaalla. Rannan tuntumasta löytyy virkistysmahdollisuuksia; koirapuisto, uimaranta, leikkipaikkoja ja oleskelunurmia. Viisikko ihailee pitkiä näkymiä Tullisaarenselälle ja vesilintua, jota ei saada tunnistettua. Reitti katkeaa kuitenkin yllättäen Annikan puiston jälkeen ja pieni osuus joudutaan kulkemaan pysäköintialueeksi muotoutuneen joutomaan läpi. Mikähän rantareitin rakentamisen on tässä kohtaa katkaissut?

Cronstedtin rantaan on viime vuosina noussut uusia asuintaloja ja lisää on rakenteilla. Ympäristö on yllättävän karua ja kovaa; kasvillisuudelle ei juuri ole jätetty tilaa. Vain pienet katajat pilkistelevät istutusaltaista. Alkaa sataa ja Viisikon pitää lopettaa kuvaus Itäväylän alittavaan tunneliin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s