comment 0

21. luku (6120 askelta), teehetki lintutornilla

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vihdoin Viisikko pääsee kiertämään Vanhankaupunginlahden. Helmikuun sunnuntai on täynnä auringonpaistetta ja keväistä tunnetta. Linnut visertävät ja pajunkissat kiiltelevät valkoisina. Hiihtämään ei juuri ole päässyt tänä talvena Herttoniemen ja Vanhankaupunginlahden laduilla, mutta ulkoilijoita riittää. Liukkaat polut rauhoittavat kuvaustahdin tavallista hitaammaksi, mutta saapa siten tarkkailtua ympäristöä paremmin ja nautittua ulkoilmasta pidempään. Reitiltä avautuu pitkiä näkymiä Hanasaaren voimaloille ja kantakaupungin silhuettiin.

Viikin arboretum on talvellakin hieno. Lintutornit ovat oiva paikka evästaukoon ja niinpä Viisikkokin pysähtyy Hakalanniemen lintutornilla. Kuppi kuumaa teetä ja muutama voivohveli tekee ihmeitä mielelle. Tornista ihastelemme ruovikon kaunista tekstuuria ja näkymiä lahdelle.

Lintutornilta matka jatkuu puheensorinan siivittämänä Säynäslahden ympäri. Pienteollisuuskorttelit luonnonsuojelualueen vieressä on melkoinen kontrasti. Säynäslahdentien ympäristö kaipaakin parannustoimia sekä yleisen kunnossapidon että viihtyvyyden suhteen.

Vanhankaupunginkoski kohisee tuttuun tapaan ja ulkoilijoita suorastaan kuhisee: laskiaissunnuntain riehaannuttamat lapset värikkäine vaatetuksineen ilostuttavat. Hämähäkkikin on herännyt horroksestaan ja hoipertelee jäisellä polulla. Raukka taitaa olla liian aikaisin liikkeellä.

Tällä kertaa päädytään Arabianrannan pohjoisosaan. Viisikko iloitsee ja huokaisee helpotuksesta saavuttaessaan yli puolenvälin koko kuvausreitistä. Vanhankaupunginlahden reitti on upea ja ehdottomasti säilyttämisen arvoinen kokonaisuus Helsingissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s