comment 0

22. luku (1420 askelta), Arabianrannassa tuulee

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Arabianrannassa pääsee tutustumaan Vanhankaupunginlahden toiseen puoleen; luonnonsuojelualueen monipuolisuuden jälkeen täällä pääosassa ovat näkymät. Näin laajaa ja avaraa puistoaluetta ei taida Helsingissä olla toista. Harmi ettei sää ole nyt edukseen ja kaikki näyttää lähinnä tasaisen harmaalta. Kontrasti ei voisi siis enää säänkään puolesta olla paljon suurempi edelliseen kuvauskertaan verrattuna.

Yksi Viisikon jäsenistä tietää, että alueella on ongelmia hanhien kanssa, jotka valtaavat nurmialueet ja haittaavat niiden käyttöä kesällä. Alueen on kaiketi pitänyt suunnitelmien mukaan olla enemmän niittyinä hoidettavia alueita kuin nurmia, mutta kovin edustavia niittyjä ei rehevään täyttömaahan taida muodostua. Mitä jos rantapuistoon tuotaisiin vaikka lampaita laiduntamaan kesäisin? Se sopisi teemallisestikin Vanhankaupunginlahden kokonaisuuteen ja asukkaat ovat toivoneet alueelle toimintoja.

Rantapuistoa reunustavista uudemmista kerrostaloista Viisikko kiinnittää huomiota yhteen valkoiseen hieman muita korkeampaan rakennukseen, jonka arkkitehtuuri miellyttää. Se on selkeä, mutta kuitenkin veistoksellinen. Veistoksellista vaikutelmaa syö kuitenkin se, että jostain kumman syystä valkoisen julkisivun keskelle on maalattu punainen neliö. Keskustelemme siitä kuinka hyvä arkkitehtuuri voidaan pilata ylimääräisillä aiheilla tai niiden sekoittamisella keskenään. Joskus yksi idea riittää. Missä on pelkistämisen taito?

Avarassa ja käytännössä puuttomalla alueella pienilmasto on huomattavasti kylmempi kuin kaupungilla, eikä Viisikko ole osannut pukeutua asianmukaisesti. Kohmeisin sormin kuvaus joudutaan jättämään kesken ja Kyläsaaren puoli saa jäädä seuraavaan kertaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s