comment 0

24.luku (4420 askelta), rosoisuus inspiroi

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Viisikko taivaltaa Sompasaaren asfalttikenttiä kohti Merihakaa. Kalasataman kierto vie yllättävän paljon aikaa, ja siten on mahdollisuus muistella alueen historiaa ja muutosta nykytilaan ja tulevaisuuteen. Alueella on ollut viime vuosina jos jonkinlaista väliaikaistoimintaa. Sitä on syntynyt niin kaupungin toimesta kuin kansalaisaktiivisuuden kautta. Kaupunki on periaatteessa ollut myönteinen alueella tapahtuvaan toimintaan, mutta käytännössä välillä kuitenkin estänyt kaupunkilaisten toimet. Talvikautena on ollut hiljaista ja nähtäväksi jää, mitä tulevana kesänä tapahtuu. Viime kesän kirppis ei nähtävästi saa jatkaa, mutta toivottavasti ainakin Ihana kahvila jatkaa toimintaansa.

Viisikko kannustaa kaupunkilaisia aktiiviseen lähiympäristön käyttöön!

PS. Sompasaari yhdistettiin 1960-luvulla mantereeseen. Sitä ennen saari oli helsinkiläisten huviretkien kohteena ja sinne kuljettiin höyrylaivalla. Saarella oli 1800-luvulla perustettu puutarha, joten alueella oli rikas kasvilajisto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s